22 Haziran 2009 Pazartesi

...

.
.
............... AŞK !
...... Aşk, . bir arayışın adı değil mi zaten?.. . Her aşkı buldum deyip kaybedişinde insan, . aslında gerçek aşkını bulamadığının da farkına varmıyor mu?..
..... Aşk, sevgiyle taçlanır. . Ve sevgi varsa ayrılık asla olmaz. . Seven insan araya ayrılık koyarak sevdiğine acı çektirmeyi düşünebilir mi hiç?.. . Seven acı çektirmez; . mutluluğu karşılıksız sunar sevdiğine!..
..... Aşk.... . bulut üstü gibi, . yani... . orada şimşekler çakıyor ve kasırgalar var. . Bazan aniden güneş açıyor, . bazan dolu yağıyor, . bazan kış soğuğu ama duygular sanki mevsimlerin hepsini aynı anda yaşıyor gibi... . kalbi durup dinlenmeden koşuyor; . bir o buluta, . bir bu buluta, onunla... .hep onunla, . hep onunla.. .
Öyle ki bazan yorgunluk duyuyorsun, . ama bitince gökyüzünden yere düşmüş yağmur damlası gibi ıslak ve ezik oluyorsun; . sızıntı, . sürekli sızıntı. . İçinde durduramadığın bir sızıntı-akış oluyor; . ağlayan, . kan damlayan bir yerin.. . Kalbi'. n . !!!.
.
............................................................................ Zafer De...
......................................................................... 08/05/2006
.
.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aşk bir sarmaşıktır ve en iyi bir tanımı da budur. Sarmaşık bir ağacı dıştan sarar, yemeyeşil gösterir ama içten içe kurutur.Nice çınarlari nice selvi boylular aşkın sarmasıyla içten sararmış kurumuştur, dışı yeşil görünür hala...

Pervane ile mumun hikayesi aşkı anlatan en güzel örnektir. Pervane işığın etrafında dönen gece kelebeğidir. İşığa aşıktır o kelebek. Bu öyle bir aşk ki sevgilisinin etrafından hiç ayrılamaz; gittikçe çapı daralarak döner. Döndükçe çember daralır, daraldıkça şevki artar. Hizlanır ve kucaklamak ister. Artık o çekimden kurtulamaz. öyle bir an gelirki o pervane sevgilisini kucaklamak ister ve kendisini bütün hızıyla alevin koynuna atar ve yanar.

İnsan Aşkın gerçeğini nasıl görür?
Hilalin dolunaya dönüşünü düşünün.Sevgili yokken onu içimizde büyütürüz. Kimlik biçeriz, kişilik biçeriz. O şöyle yürür şöyle konuşur, kahveyi şöyle içer deriz.Hilal gittikçe büyür yarım ay olur sonra büyür dolunay olur. Sonra evleniriz sevdiğimizle. YAni aşk gerçeğiyle örtüşür. Sonra sorular başlar.Kadın, "sen benim sevdiğim adam değilmişsin", erkek de "sen benim sevdiğim kadın delimişsin" demeye başlar. Çünkü aşk bir kişiliktir ve karşı taraftakini ilgilendirmez. Atilla İlhan bu yüzden "Ne kadınlar sevdim zaten yoktular" der.
Demet

zafer dedi ki...

Aşk bir şans oyunudur biraz da.Bütün hayaller yıkılacak diye birşey yok her zaman.Şans bazan tam onikiden vurur.İşte o kişiye ne mutlu..Hayal gerçek olmuştur kısa ömründe..